image

BREND DESSANGE - od 1954.

Osnovan 1954. godine, DESSANGE, brend luksuza i izvrsnosti, ima jedinstvenu mrežu više od 330 salona u 34 zemlje svijeta.

1954.

Jacques Dessange otvara svoj prvi salon u Parizu, u aveniji  Franklin Roosevelt 37. Marka je odmah bitna kao referenca u francuskom luksuzu. Uočava ženinu žeđ za emancipacijom i pruža im pristup oslobađajućoj ljepoti. Godine 2004. Otvara „flagship salon“  DESSANGE, postavljen na više od 1000m² u aveniji Franklin Roosevelt 39, u srcu čuvenog pariškog Zlatnog trokuta.

1958.

Priča o brendu DESSANGE na filmskom festivalu u Cannesu počinje 50-ih godina zahvaljujući Corinne de Boissière, majci Benjamina Dessangea i tadašnjoj tiskovnoj tajnici Brigitte Bardot. Uvjerena u važnost donošenja glamura i snova na Festival, ona vodi sa sobom frizera DESSANGE čuvenog salona Champs-Elysées kako bi uljepšala zvijezde. Danas je DESSANGE jedini službeni frizerski partner Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu. Najljepše frizure poznatog uspona stepenica izvodi ekipa studija DESSANGE.

1961.

DESSANGE inovira svojim prvim frizerskim showom koji ističe umjetnički talent frizera i kreativnost brenda. Nastupi brzo postaju poznati Show Prestige, kojeg priznaje i posjećuje više od 3000 frizera širom svijeta. Danas je Show Prestige ključni moment ugleda i stručnosti marke DESSANGE.

1962.

DESSANGE započinje svoje međunarodno predstavljanje s prvim internacionalnim salonom u Tunisu. Danas marka obasjava svijet svojom jedinstvenom mrežom izvrsnosti više od 330 salona u 34 zemlje.

1979.

U Parizu je nastao prvi trening centar za DESSANGE. Danas marka ima 2 centra za obuku u svijetu. Zaposlenici iz svih salona usavršavaju se svake godine. DESSANGE treneri također putuju u inozemstvo kako bi osigurali istu razinu stručnosti i znanja u svakom od salona. U 2011. godini, brend je još jednom potvrdio svoju poziciju pionira u svijetu frizerstva pokretanjem internetske platforme za trening, prevođene na nekoliko jezika i dostupne isključivo djelatnicima naše mreže.

1983.

Coiffé-Décoiffé i kalifornijski zamah često imitirani, nikad izjednačeni, dva su "patentirana" izuma DESSANGE. Redovito revidirani i iznova pronađeni, oni ne prestaju svaki dan stvarati nove sljedbenike.

1995.

Prvi Dessange salon u Zagrebu otvoren je 1995. godine i od tada je postao omiljeno mjesto za opuštanje mnogih dama pa i onih iz javnog života. Mjesto koje će svojim klijenticama ponuditi nove okvire i srušiti tadašnje granice poimanja frizerstva.

1996.

"Phyto" za biljke, "DESS" za DESSANGE: Phytodess proizvodi kombiniraju stručnost frizerstva i bogatstvo prirode kao izvora ljepote.
Jedinstvene formule temeljene na obojenoj glini, esencijalnim uljima, biljnim ekstraktima, elementima u tragovima, kamenju ili plemenitim metalima kombiniraju se s nježnim teksturama i suptilnim mirisima za stvarne trenutke užitka. Sadrže više od 80% prirodnih sastojaka, ove meke formule omogućuju pronalaženje kod kuće profesionalnosti i stručne geste frizera. Danas se marka Phytodess distribuira u Europi, Sjedinjenim Državama i Južnoj Americi.

1999.

DESSANGE ima svoje industrijsko mjesto u Guidelu u Francuskoj, gdje se stvaraju svi šamponi i maske za kosu. Iz vlastite tvornice sa certifikatom ISO 9001 opskrbljuju se svi DESSANGE saloni svijeta. Istinska marka „made in France“ za taj brend, koja je jedina na frizerskom tržištu u Francuskoj koja proizvodi i distribuira proizvode za kosu s od kontroliranog uzgoja sastojaka preko kontrolirane proizvodnje i distribucije.

2004.

Marka Jacques Dessange postaje brend DESSANGE i otvara novi logotip. Sada, samo pomoću imena DESSANGE, kupci i novinari širom svijeta slave marku.

2009.

Po prvi puta proizvodi za kosu koji nose naziv marke DESSANGE distribuiraju se u salonima. Marka dizajnira i proizvodi vlastite proizvode za kosu na svom industrijskom mjestu u Guidelu, Bretanja. Ova prestižna kolekcija DESSANGE Paris sadrži dragocjeni sastojak: crni biser, simbol savršene ljepote.

2012.

S kulturom treninga koja je već duboko ukorijenjena, DESSANGE potiče inovaciju dalje kako bi postao prvi igrač na frizerskom tržištu koji je u svoje programe razvoja vještina uveo internetsku platformu za treninge svoje cjelokupne ekspertize dostupnu svim suradnici iz cijelog svijeta: DESSANGE Learning Lounge za učenje. Marka je prisutna u više od 34 zemlje, program je raspoređen na nekoliko jezika.

2018.

Lansiranje novog kapilarnog raspona DESSANGE
Sva francuska znanja o kozmetici za kosu : razvijena u laboratoriji za kreiranje i razvoj DESSANGE, u suradnji sa stručnjacima centra za obuku, ova nova linija vrhunac je sve stručnosti i inovacije DESSANGE ,
** Proizvodi su formulirani bez silikona, sulfata (1) , soli (2) .
** Osim zaštitnog ulja za suhu kosu i zaštitnog ulja normalne do fine kose, tretmani nakon šampona po prirodi ne sadrže sulfat (1) ili sol (2) .
(1) Sulfatno površinski aktivno sredstvo. (2) Natrijev klorid.